Egészségprogram – alapadatok

A Pevik Közüzemi és Szolgáltató Kft. a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva alakította ki az elsősorban hulladékelszállításra, valamint a települési víz és csatornaszolgáltatásra épülő profilját.

A Kft vezetése felismerte, hogy vállalkozás sikeresebb lehet, ha nem csak a gazdasági szférában elérendő eredményekre, hanem az alkalmazottak testi és lelki egészségi állapotára, a betegségek megelőzésére is koncentrál. Elgondolkodtató, hogy a gazdasági tervek mellett kevésbé foglalkozunk az emberi tényezővel. Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy az egészségünkkel csak akkor foglalkozunk, amikor már valami fáj. Ebbéli törekvéseikhez nyújt segítséget a Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-6.1.2/A pályázata, amely 8 176 115 Ft-tal támogatja a projekt létrejöttét.

Ennek keretében 2010. december 27. és 2011. augusztus 27. között a dolgozók minden hónapban különféle egészségmegőrző és szemléletformáló programokon, gyakorlatokon vehetnek részt. A rendezvények eredményeképp a dolgozók elsajátíthatják az egészséges életvitelhez szükséges tudást és kompetenciákat, amely az életminőség javulásához szemléletváltáshoz vezethet. Egészségtervünkkel felmérjük, és rendszeresen követjük a program eredményességét, különös tekintettel a munkahelyi stressz, egészségügyi indikátorok, szubjektíven értelmezett kifogások, rizikófaktorok, baleseti statisztikák, munkahelyi ártalmak, betegszabadság adataira. Illesztjük a cég ISO és MEBIR minőségbiztosítási rendszeréhez.

Reményeink szerint ennek egyik következménye a munkahelyen észlelhető hatékonyságnövekedés, melynek pozitív hatásait közvetlenül érezni fogják.

Pályázó neve: PEVIK Közüzemi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt megnevezése: A PEVIK Közüzemi és Szolgáltató Kft. egészségfejlesztési programjának elkészítése és megvalósítása

OP név: TÁMOP
Pályázat neve: 6.1.2/A-09/1 Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok
Beruházás helye (régió): Észak-Magyarország
Beruházás helye (megye): Heves
Beruházás helye (helység): Pétervására

Megítélt összeg: 8 176 115 .- HUF
Támogatás aránya: 100 %
Támogatási döntés dátuma: 2010.11.29

21616_3223828_497_331_771307ce5dfdeec5e4cec3d4965ffeff